Naša teretna vozila

eEconic

Zadužen za novu eru.

Gradovi rastu. A tako i zahtjevi za mobilnošću, logistikom, okolišem i kvalitetom života. Naš je odgovor gospodarsko vozilo doraslo takvim potrebama. Snažno i učinkovito, koje istodobno može povećati sigurnost za sve sudionike u prometu. I koje nudi održiva rješenja za rastuća opterećenja emisijama ispušnih plinova u aglomeracijskim područjima. Svojim potpuno električnim pogonom, eEconic je dosljedno unapređenje iskušanog Econica te je stoga kao stvoren za vaše komunalne zadatke u gradu.

Pregled prednosti.

  • Kratke dionice: Vozila za sakupljanje otpada u gradovima dnevno prijeđu prosječno 100 km koje eEconic u većini slučajeva može pokriti samo jednim punjenjem baterije.1
  • Jasno planiranje putovanja: Zahvaljujući fiksno planiranim boravcima u skladištu lako je osigurati odgovarajući sustav napajanja.
  • Noćno punjenje: Rad u smjenama omogućuje pomno punjenje baterije preko noći. To vam omogućuje da iskoristite povoljnije noćne tarife.
  • Puno zaustavljanja i kretanja: Elektromotori ne samo da imaju vrlo dobru dinamiku prilikom kretanja, nego prilikom kočenja regeneriraju energiju i na taj način mogu napuniti bateriju – to je rekuperacija.
Content panorama 01 eEconic
3D mrežni konfigurator

3D mrežni konfigurator

Otkrijte eEconic virtualno! Iz mnoštva mogućih varijanti opreme i vozila sastavite svoj omiljeni proizvod.

Saznajte više

Kod modela eEconic uvelike izlazimo izvan granica novog pogona: U potpunosti vas pratimo prilikom integracije u vaš vozni park. Kliknite na točke kako biste saznali više o našim eMobility uslugama.

Misija: bez lokalnih emisija.

Hotspot module

eTraining

Nove tehnologije zahtijevaju nova znanja iz prakse i iskustvo. Da biste od samog početka upoznali sve aspekte elektromobilnosti, nudimo sveobuhvatne ponude obuka za vozače, upravitelje voznih parkova i djelatnike radionice.

eTruck servis

Kod naših brojnih Mercedes-Benzovih servisnih partnera eEconic je uvijek u dobrim rukama. Posebno obučeni djelatnici rutinski obavljaju predstojeće zadatke održavanja. Osim toga, naši mobilni servisni timovi u slučaju nužde također dolaze izravno na mjesto događaja. A uz našu digitalnu uslugu „MB Uptime” planiranje boravka u radionici postaje još učinkovitije.

Ponovna upotreba baterije u drugom životnom ciklusu

Baterije s godinama gube svoju učinkovitost. No, one još dugo nisu za baciti. Radimo na rješenjima s kojima se stare baterije mogu i dalje smisleno upotrebljavati.

eConnectivity

Umrežavamo eEconic s uslugom Mercedes-Benz Uptime i drugim Fleetboard uslugama prilagođenim za eTrucks i upravljanje punjenjem. Na taj način upravitelji voznih parkova u svakom trenutku mogu centralno upravljati svim relevantnim podacima vozila, ali i planirati vrijeme servisa te, zahvaljujući pametnim alatima za procjenu, na vrijeme izbjeći moguće štete na vozilu.

Održavanje baterije

Jamčimo da baterija modela eEconic ostaje snažna i da traje. To uključuje precizan nadzor zdravlja baterije (SoH). Na temelju tih mjernih podataka uvijek imate pregled statusa svoje baterije putem usluge MB Uptime.

eTruck financiranje

Zelena se flota isplati – s odgovarajućim načinom financiranja od samog početka postavljamo prave temelje. U to se ubrajaju financiranje vozila te sustav napajanja, kao i paketi jamstva i održavanja za veću sigurnost planiranja. Naravno, savjetovat ćemo vas i u vezi s aktualnim poticajima pri prelasku na električne pogone.

eTruck Consulting

Prije ulaska u eMobility svijet nudimo vam intenzivno savjetovanje. Naši stručnjaci analiziraju individualni scenarij primjene i provode analizu rute. Pritom se za svakog korisnika precizno izračunavaju ukupni pogonski troškovi (TCO) u usporedbi s drugim pogonskim varijantama. Osim toga, pružamo vam podršku u pronalaženju prikladnih poticajnih sredstava.

Savjetovanje o sustavu napajanja

Odgovarajući sustav napajanja u vašem skladištu preduvjet je za nesmetan ulazak u elektromobilnost. Zajedno s odabranim partnerima savjetujemo vas prilikom odabira najbolje stanice za punjenje za odgovarajući slučaj primjene te odgovarajući sustav za lokaciju. Ovisno o primjeni, izrađujemo individualne scenarije punjenja i pružamo podršku pri planiranju i podnošenju zahtjeva. Još prije kupnje modela eEconic možete profitirati od stručnog savjetovanja za instalaciju sustava.

Profesionalac postaje još bolji: eEconic od samog je početka još jači, jer mu, za razliku od motora s unutrašnjim sagorijevanjem, u cijelom području broja okretaja na raspolaganju stoji visok okretni moment. Još jedno svojstvo odlikuje električni pogon: U usporedbi je znatno tiši. To je bolje za vozače i djelatnike, ali i stanovnike i prolaznike. Za vozača stiže još jedan novitet: multimedijski kokpit. Pregledno i intuitivno upravljanje rasterećuje njegovu svakodnevicu.

eEconic je osim toga zadržao sve prednosti svog prethodnika: Omogućava suverenu vožnju i pokazuje visoku okretnost i pri teškom opterećenju. No prije svega, zahvaljujući velikom i grijanom vjetrobranskom staklu s toplinskom kontrolom, pruža najbolju moguću vidljivost prometnih zbivanja i može pridonijeti većoj sigurnosti. To dopunjuju i brojni sustavi pomoći. Niski ulaz i ravan pod vozačke kabine pretvaraju ga u osobito ergonomično vozilo.

Model: eEconic e300 sa zakretnom stražnjom pratećom osovinom. Međuosovinski razmak: 4000 mm; dopušteno Ukupna masa: 27 t

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

Kabina za vozača DirectVision

Panoramsko staklo s obloženim grijanim vjetrobranskim staklom za ugodnu klimu u vozačevoj kabini i pogled bez zamagljivanja

Detail Zoom image

Multimedia Cockpit

Moderan i intuitivan zaslon u boji za pregledan prikaz svih informacija o vožnji i vozilu

Detail Zoom image

Ravan prolaz

Ravan pod vozačke kabine za komforan prolazak i siguran ulazak i izlazak na strani suprotnoj od prometa

Detail Zoom image

LED prednja svjetla

Pružaju dobru vidljivost i u nepovoljnim vremenskim uvjetima

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

e-osovina s dvama motorima

Snaga motora (maks./kont.): 400/330 kW

Detail Zoom image

Baterija

Tri paketa baterija s ukupnim kapacitetom od 336 kWh2; snaga napajanja: do 160 kW

Detail Zoom image

Punjenje

Vozilo se puni istosmjernom strujom (DC) i snagom napajanja do 160 kW

Detail Zoom image

ePTO

S pomoću sustava ePTO nadogradnje se opskrbljuju energijom. ePTO High Power: Vršna: ~52 kW; Kont: ~30 kW pri 50 % SOC

Detail Zoom image

Bočna zaštita od podlijetanja

integriranim radarskim senzorima za sustav pomoći pri skretanju povećava sigurnost od sudara i štiti baterije

Dodatne tehničke informacije i nacrte možete pronaći u digitalnim informacijama o proizvodu:

Content panorama 02 eEconic
eEconic

eEconic

Razvijen za grad.

Naš doprinos klimatskoj zaštiti: Mercedes-Benz Trucks elektrificira iskušani Econic.

Više informacija na MBS World

[1] Navedeni je doseg privremen i utvrđen na temelju internog alata za simulaciju uz pretpostavku optimalnih uvjeta, među ostalim s 3 nova paketa baterija nakon predkondicioniranja s djelomično natovarenim vozilom prilikom sakupljanja otpada u gradskom centru (VECTO Municipal Cycle do 100 km), odnosno prilikom sakupljanja mješovitog otpada (kombinirano VECTO Municipal Cycle, VECTO Regional Delivery i VECTO Urban Delivery Cycle do 150 km) pri vanjskoj temperaturi od 20 °C te može odstupati od vrijednosti ustanovljenih Uredbom Komisije (EU) 2017/2400. Stvarni je doseg, među ostalim, vrlo ovisan o ponašanju u vožnji, profilu primjene i vrsti nadogradnje.
[2] Nazivni kapacitet nove baterije na temelju interno definiranih okvirnih uvjeta. Može se razlikovati ovisno o primjeni i uvjetima okoline.

Na vrh